Google Reklamları

Google Reklamları

12 Ekim 2012 Cuma

En güvenilir ünlü kim?


Google Reklamları

MediaCat’in güven indeksi araştırmasına göre son dönemde fazla güven duyulan ünlü Kıvanç Tatlıtuğ oldu.
Bu dönemin en büyük yükselişi 11 basamakla Cem Yılmaz’a ait. En büyük düşüşü ise 12 sıra gerileyen Gülben Ergen yapıyor.
Geçen dönemin zirvesi Seda Sayan ikinci sıraya gerilerken, Kıvanç Tatlıtuğ bu dönemin en fazla güven duyulan ünlüsü.
Geçen dönemin ikincisi Acun Ilıcalı ise dördüncü sırada yer aldı. Seda Sayan ve Acun Ilıcalı istikrarlı bir şekilde kadınerkek, genç-yaşlı demeden her kesimde ilk 10 arasında yer alıyorlar. Temmuz’da 14’üncü sırada yer alan Cem Yılmaz bu dönem hızlı bir tırmanışla üçüncü sıraya yükseldi. Ağustos ayında medyada çok konuşulan Yılmaz’ın gündemdeki konumu baba oluşuyla da ilgili olunca; toplumda sözüne güvenilen ünlülerden biri olma konusunda güç kazandığı anlaşılıyor. Yılmaz erkekler arasında sonuçlara baktığımızda ilk sırada.
Yaş gruplarına göre tercih edilen ünlüler
Tüketicilerin marka tercihlerinde etkili olan ünlüler, tüketicilerin yaş gruplarına göre farklılık gösteriyor.
Tüm tüketicilere kıyasla 15-19 yaş arası öne çıkan ünlüler arasında yine geçen dönemde olduğu gibi belirgin derecede Kıvanç Tatlıtuğ ve Murat Boz görülürken, bu dönem farklı olarak Gülben Ergen, Demet Akalın ve Azra Akın öne çıkıyor.
20-35 yaş arası kişilerin tercihlerinde ise geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Cem Yılmaz’ın yanı sıra bu dönem Tarkan ve Necati Şaşmaz’ın da etkili olduğunu görüyoruz. Tüm tüketicilere kıyasla 36 yaş ve üstü bireylerde öne çıkan ünlüler ise geçen dönemde olduğu gibi Kadir İnanır, Uğur Dündar ve Orhan Gencebay